Lavede disse cheddar osteboller i går aftes sammen med hjemmelavet varm chokolade. Synes at vejret kaldte på hygge så der skulle lige lidt lækkerier på bordet.
Opskrift følger som sædvanlig.
Osteboller med cheddar
Ca. 10 stk.
Ingredienser:
50 g smør/margarine
50 g gær
1 ½ dl vand
150 g revet cheddar
2 æg
300 g hvedemel
Pensling/topping:
1 sammenpisket æg
lidt salt
tørret krydderurter (f.eks. basilikum, timian, romarin)
revet cheddar
Fremgangsmåde:
Smelt smørret. Rør gæren ud i lunkent vand. Pisk æggene sammen. Bland det hele sammen. Sæt bollerne på en bageplade med en ske. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Pensl med æg, drys med lidt salt og tørret krydderurt og tilsidst revet cheddar. Bollerne bages i ovnen i ca. 20 min. ved 225 grader.
Obs
Hvis man vælger at dryss revet ost på før bagning, kan bollerne godt blive mørke ret hurtigt. Hold derfor godt øje med dem og kom evt. stanniol over til de er færdigbagte.
Hejsa - disse boller ser bare super lækre ud og jeg tænker at jeg vil lave dem i morgen. Jeg kan ikke lide cheddarost så vil lige høre, om du kender en ost der kan erstatte den ??
SvarSlet- Katrine :-)