Fandt denne skønne opskrift på odense-marcipan.dk som jeg bare måtte afprøve!
Ingredienser
- Boller
- 75 g smør
- 1 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 250 g hvedemel
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Fyld
- 50 g sukker
- 50 g Orginal ODENSE Marcipan
- 30 g smør
- 100 g ODENSE Nougat
- Pynt
- 50 g smeltet ODENSE Mørk Chokolade
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg samt sukker i.
Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i og ælt dejen let igennem.
Lad dejen hvile i 30 minutter.
Lad dejen hvile i 30 minutter.
-
Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.Rør smør, sukker og marcipan sammen og fordel det midt på kvadraterne.Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et stykke på hver. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapirPensel bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.Når bollerne er afkølede dekoreres de med glade ansigter lavet af smeltet chokolade
Rettelser til opskriften
Til fyldet burde der kun være 25 gram sukker istedet for 50 gramGlasur istedet for mørk smeltet chokolade
Opskriften er rigtig god og nem at lave.Dog bliver fastelavnsbollerne en anelse for vamle, når der både er smør, sukker, marcipan og nougat i fyldet.Hvis dette reduceres er jeg sikker på at opskriften bliver endnu bedre.


Ingen kommentarer:
Send en kommentar